Een fijne sta op stoel of relaxstoel kies je zo!

Een fijne relax stoel kost natuurlijk wat uit kies tijd. Zo kan je relaxstoel landelijk goed bekijken welke mogelijkheden er allemaal zijn bij jou in de buurt. Of relaxstoel stof welke mogelijkheden er allemaal zijn. 

 

Een fijne sta op of relax stoel uitkiezen.

Een sta-op stoel of sta-op fauteuil is een stoel die u door middel van een elektromotor helpt opstaan. De elektromotor kantelt de stoel en zorgt dat deze omhoog gaat en u eenvoudig op kunt staan. Vaak wordt vergeten dat de sta-op stoel u ook weer helpt met zitten , een sta-op stoel helpt u dus met opstaan en gaan zitten zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan het zitcomfort. Buiten de hulp met opstaan kunt u ook heerlijk zitten in de meeste sta-op stoelen en zijn deze geheel elektrisch verstelbaar. Let wel op dat u voor een gerenommeerd merk zoals Fitform of Doge gaat. Deze stoelen zijn meestal met 3 motoren uitgerust zodat u de stoel geheel onafhankelijk van elkaar kunt verstellen. Dit heeft als grote voordeel als u bijvoorbeeld de voetenbank omhoog doet u de rugleuning recht kunt laten stand of in de stand die u wenst. Bij een 1 motorige stoel gaat de rugleuning ook meteen in de lig stand als u de voetenbank omhoog doet, dit is vaak niet gewenst. Een 3 motorige stoel heeft bovendien ook nog een kantel relax stand waarbij u de hele stoel naar wens naar achteren kunt kantelen en de rugleuning nog apart kan verstellen , u kunt dus bijvoorbeeld iets ontspannen naar achteren zitten met een rechte rugleuning . Wilt u een dutje doen in de stoel dan kunt u de stoel geheel strekken zodat u heerlijk even bij kunt slapen.

De sta-op stoel geeft een aantal voordelen ten opzichte van een gewone stoel. Allereerst heeft een stoel de opsta functie, makkelijker op staan met minder kracht. Daarnaast kan een sta-op stoel op uw maat worden aangepast, dit geeft een hoog zitcomfort. Ook de ondersteuning van het lichaam door aanpassingen en speciale rugleuningen zijn voordelen.

Voordelen

Makkelijk opstaan, met minder kracht
Comfortabel zitten
Minder druk op het stuitje
Goede vochtafvoer uit de benen
Vele aanpassingen mogelijk
Makkelijk slapen (liggen) in de stoel

Nadelen

Hoge aanschaf prijs
Minder mooie stoel
Minder modellen om uit te kiezen

 

Een sta-op stoel kan altijd geleverd worden in stof , leer, of Nirox stof (incontinentie stof ) en veel verschillende kleuren zodat u altijd de kleur en stof kunt kiezen die u fijn vind.