Geef je tuin een feestelijke uitstraling met deze tips

De tuin is het verlengde van je huis en het perfecte plekje om helemaal tot rust te komen. Veel Nederlanders genieten ervan om veel tijd In de tuin door te brengen In de zomer. Het is dus niet alleen de binnenkant van je huis die aandacht verdient, ook de tuin moet leuk aangekleed worden. Met de juiste inrichting kun je een sfeervolle omgeving creëren waarin je helemaal op kunt gaan in de natuur. In dit artikel geven we je tips om je tuin een feestelijke uitstraling te geven.

Ondergrond

De eerste stap bij de inrichting van je tuin is het bepalen van de ondergrond. Kies je voor een betegelde tuin of wil je liever een grasmat? Beide hebben zo hun voordelen en nadelen. Een betegelde tuin is onderhoudsvriendelijker en makkelijker schoon te houden. Maar een grasmat is weer gezelliger en biedt een natuurlijke uitstraling. Hou er hierbij ook rekening mee of je kinderen hebt. Kinderen maken een gazon wel sneller kapot dan een betegelde tuin maar ze vallen zeker ook een stuk minder hard op gras dan op steen. Mocht je ervoor kiezen om een betegelde ondergrond in je tuin te bouwen, zorg er dan voor dat eronder eventuele speeltoestellen rubberen tegels liggen.

Decoratie

Tuindecoratie is vrij breed en begint in meeste In de meeste gevallen met de planten. Als je de ondergrond hebt bepaald, kun je gaan nadenken over de positionering van de tuinplanten. Bij een betegelde tuin kun je planten in bloempotten zetten. Hierdoor kun je gemakkelijk de positie van de planten veranderen. Bij een grasmat kun je de planten langs de randen van de tuin plaatsen. Hierdoor creëer je een mooie overgang tussen de tuin en de natuur. Verlichting is ook een essentieel onderdeel van de sfeer in je tuin. Het geeft niet alleen een gezellige uitstraling, maar zorgt er ook voor dat je je tuin ’s avonds kunt blijven genieten. Je kunt kiezen voor sfeervolle tuinverlichting of functionele verlichting. Functionele verlichting is bijvoorbeeld handig bij het uitvoeren van tuinwerkzaamheden. Om je tuin een feestelijke uitstraling te geven, kun je ook kiezen voor een vlaggenmast. Hierop kun je bijvoorbeeld de Nederlandse vlag of andere vlaggen ophangen. Hierdoor creëer je een feestelijke sfeer in je tuin, bijvoorbeeld tijdens koningsdag of op vijf mei. Met een vlaggenmast en een Nederlandse vlag kan je ook op vier mei respect betuigen naar alle oorlogsslachtoffers die zijn gevallen in de strijd voor onze vrijheid.