Is het weer tijd voor een teamuitje?

Door de coronajaren zullen er hoogstwaarschijnlijk een aantal werknemers zijn die zich misschien wat los voelen van het bedrijf. Niet meer in het kantoor of op de werkplek zijn elke dag, de collega’s niet meer live zien en geen gezellige praatjes meer kunnen maken om de werktaken heen; dat kan veel doen met iemand. Het is dan ook niet zo gek dat collega’s mogelijk wat minder gehecht zijn deze dagen dan voor de pandemie. De oplossing hiervoor? Een bedrijfsuitje!

Bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje draagt bij aan de verbinding binnen het team en het is een goede manier voor de teamleden om elkaar beter en op een andere manier te leren kennen. Het kan makkelijk zijn om ’s ochtends op het werk te komen, aan het werk te gaan en om 1700 uur weer naar huis te gaan, zonder echt een goed gesprek te houden met collega’s. Een teamuitje is het perfecte moment om deze collega’s op een andere manier te leren kennen en te zien. Het blijkt dat samen als team ergens heen gaan en mogelijk een taak uitvoeren, een positieve sfeer meebrengt. Medewerkers zijn ondernemender en zorgen nog beter voor elkaar, omdat zij zich mee verbonden voelen.

Ideeën

Een bedrijfsuitje kan in alle vormen en maten komen. Als de teamleden van het bedrijf buiten de muren van het bedrijf zijn en niet hun dagelijkse taken hoeven uit te voeren voor een dag, dan kan het al gezien worden als een bedrijfsuitje. Er kan gekozen worden om tijdens de teamdag een vergadering te plannen. Iedereen is in een goed humeur en hebben vaak voor de dag ook wat meer motivatie. Het bekendst is waarschijnlijk om er een dag van te maken voor teambuilding. De collega’s moeten samen werken, of juist tegen elkaar werken, om een taak uit te voeren. Dat is de beste manier voor mensen om elkaar op een andere manier te leren kennen. Er zijn genoeg uitjes om te doen. Op verschillende plekken in het land en door verschillende bedrijven worden er andere opties geboden. Een bedrijfsuitje Alkmaar kan bijvoorbeeld inhouden om ‘Moord in de Stad’ te spelen, waarbij het team een fictionele moord moet oplossen, of om verschillende spellen te spelen. Een teamuitje Haarlem brengt een Stadquiz met zich mee. Het ligt eraan wat bij het bedrijf en bij het team past, en natuurlijk waar mensen gemakkelijk heen zouden kunnen komen. Waar mogelijk, is het een tip om er een all- inclusive bedrijfsuitje van te maken. Genoeg drankjes en hapjes om het team een dag lang blij te houden. Zo heeft iedereen een goede teamdag.