Voordelen van private lease occasion

Wanneer je overweegt om een auto aan te schaffen, heb je vast en zeker de term "Private Lease Occasion" voorbij zien komen. Een occasion is natuurlijk een tweedehands auto, maar vaak is dit nog steeds een jonge auto. De meeste mensen denken bij private lease altijd aan nieuwe auto’s, maar dat hoeft dus helemaal niet. Dit werkt volgens hetzelfde principe als het leasen van een nieuwe auto. Private Lease Occasion is heel erg handig voor mensen met een lager budget. Voordat je een tweedehands auto gaat leasen, is de kans groot dat je een beter beeld wilt krijgen van de kosten en wat het nu precies is. Hoe werkt het nu allemaal? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen

Je betaalt met Private Lease Occasion een vast maandelijks bedrag voor de looptijd die je hebt gekozen bij het leasen van de auto. Alle kosten die je normaal gesproken hebt bij het gebruiken van een auto, zitten inbegrepen in dit maandbedrag. Je kunt hierbij denken aan de afschrijving, wegenbelasting, verzekering, reparaties, onderhoud en pechhulp. Het enige wat je zelf moet betalen aan de auto is de brandstof. Deze kosten zijn niet inbegrepen en dit moet je ook altijd zelf betalen. 

Hoeveel moet je betalen?

Hoeveel je nu precies moet betalen voor private lease occasion ligt helemaal aan jezelf. Je kunt het zo duur mogelijk maken, maar ook voor een heel goedkoop maandbedrag leasen. Vaak is het al mogelijk om vanaf 200 euro per maand een occasion te leasen. Dit is natuurlijk erg minimaal en je kunt dan vaak 5000 km per jaar rijden. Op de website van de aanbieder kun je het zo duur mogelijk maken en is er ook vaak een ruim aanbod. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een Mercedes te leasen. Deze zijn over het algemeen een stuk duurder en kan het zijn dat je 500 euro per maand kwijt bent. Wil jij bijvoorbeeld meer kilometers maken? Dan gaat het maandbedrag ook met enkele tientjes omhoog.

Daarnaast wordt er altijd gekeken naar het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je hoeft te betalen voor het leasen. Voor veel jongere mensen is de kans dus ook groot dat ze meer per maand moeten betalen om te kunnen leasen. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar, zodat je ook een stuk goedkoper uit bent.