Zo heb jij aankomende zomer een afgetraind lichaam!

De zomer is inmiddels alweer even voorbij en de temperatuur is behoorlijk afgenomen. We zitten massaal thuis en hebben weinig zin om ‘s avonds nog de deur uit te gaan. Dit brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Zo verlies je al snel het contact met vrienden en familieleden, en is het erg lastig om jezelf te motiveren om naar de sportschool. Toch is het voor een summerbody erg belangrijk dat je nu voldoende tijd en energie in sporten steekt. Mocht jij net als jouw sportidool aankomende zomer willen shinen op het strand, dan is het zeer aan te raden om verder te lezen!

Ga met regelmaat naar de sportschool

Om er aankomende zomer op je best uit te zien, is het belangrijk om met regelmaat naar de sportschool te gaan. Ga minimaal 4 keer week en zorg ervoor dat je alle spieren traint. Het stukje discipline is hierbij erg lastig, vooral in de wintermaanden. Een ander zeer belangrijk onderdeel is de training zelf. Om er zeker van te zijn dat je progressie blijft boeken, is het aan te raden om een trainingsschema op maat te laten maken. Schrijf daarnaast het aantal herhalingen per oefening op en kijk of je sterker wordt. Mocht je op een bepaalt moment stagneren, dan kun je eventueel een nieuw schema laten maken. 

Krijg de juiste voedingsstoffen binnen

Om voldoende kracht te hebben en goed te herstellen, is het erg belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo dien je onder andere je eiwitinname te verhogen naar 1,8-2 gram per kilogram lichaamsgewicht. Naast de eiwitten is het ook belangrijk dat je vitamines en mineralen binnenkrijgt die bijdragen aan je testosteronproductie. Een belangrijk mineraal hiervoor is zink.

Naast de mineralen dien je ook de juiste vitamines binnen te krijgen. De nac vitamine is bijvoorbeeld onmisbaar voor een gezond leven. Let er overigens wel op dat je niet te veel vitaminen binnenkrijgt. Dit kan namelijk zorgen voor een averechts effect. Naast de nac vitamine, heb je ook de mogelijkheid om magnesium te kopen. Magnesium kopen doe je makkelijk online. Bekijk bijvoorbeeld het aanbod bij Vitaminesperpost.nl van magnesium.

Sport met een maatje!

Mocht je moeite hebben om jezelf te blijven motiveren, dan is het zeer aan te raden om met een vriend te gaan sporten. Blijf elkaar motiveren en voorkom dat je uiteindelijk minder vaak naar de sportschool gaat. Daarnaast kun je elkaar ook stimuleren om op de voeding te letten. Samen met een maatje trainen maakt het simpelweg eenvoudiger om de doelen te behalen.