Adobe software voor beeld en geluid

Adobe software en cursussen voor beeld en geluid

Wie zich online goed wil presenteren heeft de juiste software en adequate vakkennis nodig. Voor de software kun je onder andere terecht bij Adobe (officieel: Adobe Systems Incorporated). Dit internationaal opererend bedrijf is groot geworden met gerenommeerde software voor beeld en geluid. Denk aan Premiere Pro, Photoshop, After Effects en Audition. Maar nu de vakkennis nog. Waar kun je daarvoor terecht?

Adobe cursus

Losse pakketten en Adobe Creative Cloud

Hoewel er zeker alternatieven voor de Adobe pakketten zijn, werkt een overweldigend aantal professionals met Adobe software. Je kunt tegenwoordig geen los pakket meer kopen, maar alleen een licentie nemen, per maand of per maar. Je huurt dus de software. Adobe Creative Cloud is een bundel van softwarepakketten die Adobe aanbiedt voor Windows en MacOS. Deze bundel bevat de bovengenoemde pakketten en meer. Studenten, docenten en werknemers van veel instituten zoals ziekenhuizen en de overheid krijgen aanzienlijke korting op het abonnement.

De benodigde vakkennis

De software van Adobe leer je niet binnen één dag. Het zijn stuk voor stuk professionele gereedschappen waar je tijd in moet steken. Maar dan heb je wel een professioneel resultaat. Adobe zelf biedt vakkennis voor de diverse pakketten aan door middel van helppagina’s en video tutorials. Die tutorials kun je bereiken via het help-menu of in een programma als Photoshop zelfs via het paneel ‘Leren’.

De kwaliteit van deze zelfstudies is uitstekend. Maar omdat:

  1. de meeste programma’s bijzonder veel mogelijkheden bieden;
  2. de leercurve in het begin steil is en;
  3.  je waarschijnlijk met veel vragen blijft zitten;

zullen de meeste beginners al gauw door de bomen het bos niet meer zien. Zelfs als je enigszins gevorderd bent, zullen een aantal pijlers van het programma onduidelijk blijven.

Een klassikale cursus is om bovengenoemde redenen gewoonlijk de beste weg om de programma’s van Adobe onder de knie te krijgen. Er zijn in Nederland diverse instituten zoals grafische lycea en kunstacademies waar de Adobe-pakketten worden onderwezen. Ook in het volwassenenonderwijs en business-to-business-onderwijs zijn er diverse aanbieders. In het artikel ‘Keuzehulp grafische cursussen’ is een aantal aanbieders van Adobe cursussen op een rijtje gezet. Ook vind je er tips om tot een goede opleidingskeuze te komen.

Grafische Cursussen’ is een van die cursusaanbieders en ontwikkelt en verzorgt cursussen in diverse Adobe-programma’s zoals Photoshop Basis, InDesign Basis, Illustrator Basis, After Effects, Premiere Pro en Animate. Het gehele cursusaanbod omvat gespecialiseerde of uitgebreide Adobe cursussen zoals de DTP cursus en de Jaarcursus Grafische Vormgeving.

grafisch vormgeving
De lesomgeving van o.a. Adobe software: ‘grafische Cursussen’.

Uitbesteden of zelf doen door een cursus in Adobe-pakketten?

Veel ondernemers besteden de online presentatie van hun bedrijf (in beeld en geluid) noodgedwongen uit. Dat is heel begrijpelijk, want beeld en geluid op een professionele manier overbrengen aan klanten is een vak. Voor wie kosten wil besparen en/of beeld(bewerking) en geluid in eigen hand wil houden, is professionele software zoals Adobe Photoshop, Premiere Pro, After Effects en Audition een goede optie. En een goede cursus kan daarbij het beslissend zetje geven.