De wereld van crypto

Digitale valuta is momenteel uitgegroeid tot een van de meest gebruiksvriendelijke betaalmiddelen ter wereld. Het is veilig, makkelijk en allemaal digitaal. Het is zelfs zo populair, dat er misschien in de toekomst geen andere betaalmiddelen meer zullen zijn. Het handelen van valuta is niet meer alleen voor mensen met een hoog vermogen, ook mensen met een lager vermogen kunnen hun weg hierin makkelijk vinden. Binnen deze wereld heb je heel veel cryptocurrencies waarmee je kunt handelen.Sommige staan langere tijd stil, en sommige schieten alle kanten op. Deze cryptocurrencies vind je allemaal gezamenlijk op een handelsplatform zoals Bitvavo.

Valuta

Een van de grootste en goedkoopste handelsplatformen van Nederland van dit moment is Bitvavo. Hier vind je een verzameling van de vele currencies, en hier kun je makkelijk digitale valuta ruilen, sparen en laten uitbetalen. Zo’n platform noem je ook wel een ‘exchange’. Bitvavo heeft vergeleken bij andere platformen relatief lage kosten om te handelen, ofwel ‘spreads’. Ook heb ze meerdere betaalmethoden. Niet zo gek dat het platform zo populair is onder crypto handelaren. Lage kosten betekent namelijk meer geld op de bank! Cryptocurrencies is een verzamelwoord voor je virtuele valuta. 

Currencies

Op de markt heb je momenteel wel duizenden currencies. Voor sommigen is het interessant om met minder grote currency te werken, omdat je daar met minder valuta kunt handelen. Een populaire daaronder is Shiba Inu. Deze is ontstaan in 2020, toen gecreëerd door “Ryoshi”. Ondertussen is het een currency van de samenleving geworden, iedereen is welkom om input te geven en er is geen eenzijdige “eigenaar” meer. Shiba Inu heeft erg veel weg van de Dogecoin, welke enorm populair is onder crypto liefhebbers. In de crypto wereld wordt Shiba Inu ook wel de “Dogecoin killer” genoemd. Op het Ethereum netwerk gemaakt, wat onder andere betekent dat deze coin een ERC-20 token is.

De meest populaire currency ter wereld is nog altijd de Bitcoin, ofwel de btc eur. Het is nog steeds de grootste currency, op basis van marktaandeel en aantal gebruikers. Een bitcoin is nu meer dan € 20.000 euro waard, tien jaar geleden was dit nog amper € 1 euro. Als je dus toen der tijd voor € 100 euro aan Bitcoin kocht, had dat nu een waarde gehad van meer dan een miljoen. Betekend dit dat Bitcoin niet meer interessant is om mee te handelen? Nee, zeker niet. Je zal niet snel meer zo’n grote klapper maken als 10 jaar geleden, maar je kan zeker makkelijk nog je valuta verdubbelen.