Waarom je een professionele weegschaal nodig hebt 

Misschien ben je al een tijdje bezig met afvallen en meer bewegen maar zie je nog niet voldoende resultaat. Als jij jezelf weegt met een analoge weegschaal, zie je alleen je gewicht. Maar dat vertelt niets over hoe je spiermassa of lichaamsvetpercentage erbij staat. En juist die resultaten kunnen je meer vertellen over de staat van je lichaam en wat je eventueel zou kunnen bijstellen aan je doelen. Daarom kan het verstandig zijn om een professionele weegschaal aan te schaffen. Zo heb je meer inzicht in de gezondheid van je lichaam en voer je makkelijk een volledige lichaamsanalyse uit. 

Wat is een professionele weegschaal? 

Een professionele weegschaal is een digitale weegschaal die secuurder kan meten dan een analoog model. Daarbij kan een digitale weegschaal niet alleen het lichaamsgewicht aflezen, hij kan ook het lichaamsvetpercentage, je spiermassa, hoeveel vocht je vasthoudt, de botmassa, je Body Mass Index (BMI) en meer meten. Alle metingen die gedaan zijn op een digitale weegschaal worden nauwkeurig en secuur gedaan. Misschien heb je wel eens bij de arts, diëtist of fitnesscentra op een professionele weegschaal gestaan. Dan heb je al een beetje een idee wat je kunt verwachten van een professionele weegschaal.  

Sommige digitale weegschalen komen met een handige app voor je smartphone. In die app kun je de resultaten van de lichaamsanalyse, uitgevoerd op de digitale weegschaal, bijhouden. Handig, want zo kun je het dieetschema of je sportschema snel aanpassen aan de behoeften van je lichaam. Daarnaast kan het ook een grote motivatie voor je zijn om je voortgang bij te houden. Je hebt namelijk een duidelijk overzicht van je voortgang. 

Waarom een lichaamsanalyse je kan ondersteunen bij het afvallen 

Zoals hierboven al vermeld staat, kan een tanita.nl – lichaamsanalyse weegschaal je meer vertellen over verschillende waardes in je lichaam. Zie je bijvoorbeeld na verloop van tijd dat de spiermassa toeneemt? Dan verbrand je dus ook sneller energie. En misschien weeg je de ene dag wel wat meer dan de andere dag. Dat is normaal. De ene dag houd je nu eenmaal wat meer vocht vast dan de andere dag.  

Ben je op zoek naar een professionele weegschaal voor thuis? Kijk dan rond op het internet en vergelijk de specificaties van de digitale weegschalen met elkaar. De ene slimme weegschaal heeft een heleboel functies waar je de helft niet van nodig hebt, terwijl de ander er juist te weinig heeft. Heb je bijvoorbeeld wel of geen metabolische leeftijd meting nodig? Of een meting van je caloriebehoefte bij activatie of juist bij rust. Kijk dus naar wat je nodig hebt en selecteer op basis daarvan de juiste weegschaal.