Klic-App: Een graafmelding maken was nog nooit zo makkelijk

Ga je de fundering laten graven van je nieuwe huis, wat je helemaal zelf ontworpen hebt? Of moet je voor een huisproject een nieuwe leiding aanleggen en daarom je tuin overhoophalen? Óf werk je op een bouwplaats en moeten er grote graafmachines ingezet worden? Machinaal graven kan bij honderd-en-één dingen komen kijken, maar je moet er wel een melding van maken. Een graafmelding, zogezegd. Hoe werkt een Klic melding aanvragen dan? En wat voor effect heeft machinaal graven op een buurt? 

Al dat gegraaf 

We hebben allemaal wel vaker graafmachines gezien. Van die huisjes op rupsbanden, van waar een bestuurder een lange arm bediend met daaraan een graafgereedschap. Ze staan op bouwplaatsen en soms zelfs industrieterreinen, of als er een nieuwe woonwijk gebouwd wordt, maar je kan ze dus ook inzetten bij de bouw van je eigen huis of de verbouwing van je tuin. Een graafmelding maken is wel zo netjes echter, om een aantal redenen. Ten eerste komt er natuurlijk ‘overlast’ kijken bij zo’n ding; denk aan geluid, maar ook aan het letterlijk onbeschikbaar maken van een terrein dat normaalgesproken niet, nou ja, open gegraven is. Daarnaast is er nog de bureaucratische kant; je mag nu eenmaal niet zomaar grond die deel is van de gemeente (Yep, daar hoort jouw tuin ook bij) open graven en er van alles mee doen. Dat moet allemaal geregistreerd worden. 

Klic, klaar!

Dus, je weet waar je wil graven, waarom, én dat je dus machinaal moet gaan graven, maar hoe maak je nu zo’n graafmelding? Moet je daarvoor een lang rompslomp-proces in met je gemeente? Gelukkig niet; niet met de Klic-App. Je voegt al je documentatie in en hebt die vanaf dat moment dan ook altijd digitaal bij de hand, inclusief eventuele vergunningen, mocht daarom gevraagd worden. Met een klic-melding voldoe je aan je wettelijke verplichtingen en aan de regelgeving rondom dit onderwerp, en zorg je er dus voor dat alles via de juiste én legale kanalen gaat. Zo is iedereen van tevoren op de hoogte van jouw bouwplannen. Ongeveer 95% van de aanvragen wordt binnen één dag behandeld; zo ben je er bijna zeker van dat je met Klic dus ook niet lang hoeft te wachten en snel aan de slag kan.

 

Zet je graafmachine dus maar vast klaar, want je aanvraag is binnen no-time behandeld. Zorg ervoor dat je alles goed uitzoekt en de juiste meldingen op het juiste moment maakt, en de Klic-App regelt de rest!