Hét geheim voor een goed bedrijf

Of je nu eigen baas bent en je bedrijf wil uitbreiden, al jaren een werkgever bent met een team wat veel voor je betekent óf jezelf omhoog wil werken in een bedrijf, er is één belangrijk iets wat elke goede manager belangrijk vindt: een goede HR cyclus. Dat, en nog een paar ontzettend belangrijke kernwaarden; dát is het echte geheim achter het runnen van een succesvol bedrijf. Niet alleen succesvol voor de buitenwereld, maar ook voor de mensen die er werken. Lees gauw mee. 

Grondbeginsels

Natuurlijk komen er duizend-en-één dingen kijken bij het runnen van een succesvol bedrijf en is het een onderwerpen met veel facetten. Lang niet al die factoren kunnen we hier bespreken, niet in de gelimiteerde tijd die we samen hebben, maar een paar belangrijke dingen aanstippen moet lukken. Ga dus, het liefst nog voordat je een bedrijf begint of een nieuwe functie bekleedt, na wat de kernwaarden zijn van zowel jezelf binnen je veld, als het bedrijf waarvoor je werkt. Wat vind jij belangrijk binnen het bedrijf waar je voor werkt? Wat moet hoog in het vaandel staan, en wat staat daar al? De kernwaarden van je bedrijf goed op orde hebben is een goede, belangrijke en waardevolle eerste stap. Op scherp stellen waar jullie met het gehele bedrijf voor willen staan en dat ook navolgen is niet alleen goed voor de innerlijke werkingen van het bedrijf, maar ook ethisch verantwoord. 

Eén team, één taak 

Je team is de ruggengraat van je bedrijf. Sommige mensen denken dat het een goede boekhouding is, een beetje geluk en/of een kantoor dat de workflow van het team bevorderd. Al die dingen helpen enorm, en de meesten ervan zijn zelfs vitaal, maar een goed, ambitieus en tevreden team zal voor je functioneren als een goed geoliede machine. Een goede HR cyclus is hier heel belangrijk voor. Stel je voor dat een van je werknemers ergens tegen aan loopt, of het nu een probleem met een collega of een te zware werklast is. Dan wil je dat er duidelijke richtlijnen en paden zijn die je werknemer kan behandelen; dat het meteen duidelijk is naar wie ze toe kunnen stappen, en dat ze zich daar ook welkom en gehoord bij voelen. 

 

Kortom, het échte geheim voor het runnen van een goed bedrijf? Goed zijn voor je klanten én je team. Natuurlijk komen er alsnog heel veel andere dingen bij kijken (zoals goede boekhouding en een beetje geluk) maar met een gelukkig team en een goede HR cyclus kom je een heel eind.