Hét marketingplan voor jouw bedrijf

Marketing is lastig. Dat is marketingtechnisch wellicht gelijk een slechte openingszin (niet zo positief én niet zo publiekstrekkend), maar het is en blijft een lastig iets. Zeker als je een eigen bedrijf gestart bent en het voor de rest wél allemaal op rolletjes loopt is het frustrerend als het bij de marketing blijft steken. Gelukkig zijn wij er om je een stap of twee in de goede richting te helpen. Dus, is het een kwestie van posters drukken en flyers bestellen bij Drukbedrijf? Of zit er meer achter? Lees gauw mee!

Tunnelvisie 

Het allereerste en belangrijkste element van marketing is misschien wel de volgende vraag: wat is jouw idee? Dan bedoel ik even niet wat je marketingplan is, (want dat is er hoogstwaarschijnlijk nog niet, anders had je niet met smart op deze link geklikt) maar het idee van je bedrijf. Er zit een concept achter je bedrijf, en een sterke ook, daar twijfel ik niet aan. Bij alles wat je voor je bedrijf doet en elke bedrijfsbeslissing die je maakt, denk je vanuit je concept. Bij je marketing is dat dan ook het eerste wat je zou moeten doen. Dus, wat voor soort marketing past er bij jouw idee; jouw visie? Stel je bijvoorbeeld voor dat je een eigen bedrijfje hebt waarmee je geurkaarsen en gepersonaliseerde handgeschreven brieven maakt en verkoopt. Een esthetiek die daarbij zou kunnen passen is een fantasy-stijl, compleet met zegels van wax op de pakketten die je verstuurd. Je posters zouden dan landkaarten kunnen zijn van fantastische werelden, misschien wel de werelden waar jouw kaarsen en brieven vandaan komen, compleet met verbrande randjes. Maar je zou, als je een modernerefeel en look wil, ook kunnen gaan voor een bijna kunst-achtige stijl, met abstracte vormen en pakketjes die er zo clean uitzien dat ze artistiek worden. 

Word gezien!

Het is dus zowel een kwestie van posters drukken en flyers bestellen bij Drukbedrijf, als meer. Nu heb je je visie, je marketingplan; je weet wat voor sfeer je wil scheppen met je marketingstrategie, en nu is het nog de vraag hoe je dat gaat doen. Wat je daar allemaal voor nodig hebt. Dit is in principe aan jou, maar het beste om in te investeren is gezien worden. Gezien worden op het internet, bijvoorbeeld; start een paar social media-accounts waarop je op een leuke, speelse en persoonlijke manier content plaatst en met mensen in gesprek kan. Maar ook in het echte leven; zeker als je een lokaal bedrijfje bent zijn flyers en posters in jouw stad een goed idee: zo zien mensen je overal en onthouden ze ook jouw logo en geniale marketing.

 

Hoe intimiderend marketing ook kan zijn, zolang je vasthoudt aan jouw visie kom je er wel. Succes, en market ze!